Om oss

Scandinavian Biopharma är ett av få svenska forskningsbaserade bioteknikbolag. Företaget är också en ledande distributör av vaccin och immunoglobuliner till den nordiska marknaden.

Bolaget utvecklar tillsammans med den amerikanska globala organisation PATH Vaccine Solutions och forskare vid Göteborgs universitet ett nytt drickbart diarrévaccin som skyddar mot ETEC.

En nyligen genomförd klinisk fas I-studie visade imponerande resultat där alla kliniska mål överträffades. I flera kliniska studier har vaccinet visat sig vara säkert och uppvisat en mycket bättre förmåga att aktivera immunsystemet än förväntat. Ett bevis på att vi är på rätt väg, att vårt vaccin är av mycket hög standard och med potential att rädda liv i tredje världen, är att vi får stöd av PATH, en viktig partner till Bill och Melinda Gates Foundation för utveckling av nya vacciner inom området diarrésjukdomar för utvecklingsländerna.

Våra medarbetare har lång erfarenhet från utveckling av vacciner och läkemedel, processutveckling, kommersiell produktion och marknadsföring & försäljning. Vår gedigna erfarenhet inom läkemedelsutveckling delar vi gärna med oss av genom att erbjuda kontraktsforskningstjänster inklusive processutveckling.

Är ni intresserade av ett distributionssammarbete så tveka inte att höra av er.